7 Mart 2012 Çarşamba

SON DAKİKA HABERİ!

        Türkiye bu sabah Ankara gündemini sarsan bir güne uyandı. Erdoğan' ın halkla iç içe olmak için evlere, kahvehane ve iş yerlerine yaptığı ani ziyaretlere bir yenisi daha eklendi! Sabahın erken saatlerinde bir simitçi fırınından içeri giren Başbakan, kendisini tanımayan fırıncının hışmına uğradı! Başbakanın takım elbise ve palto ile tezgahtaki simit hamurlarına el attığını gören fırıncı, çok sinirlendi ve elindeki oklavayı sert bir biçimde Erdoğan' ın eline vurarak; "Kılık kıyafetine bakıp ses etmedim ama eldivensiz hamur tutulmaz efendi! Çek bakayım o elini hamurumun üstünden!" dedi.
        O anda üstüne atılan korumaların kıskıvrak yakaladığı fırıncı neye uğradığını şaşırdı.Fırında bulunan müşterilerden bir kısmı (% 50 kadarı) Başbakanı tanır tanımaz elini öpmek için birbirini ezmeye başlayınca, izdihamı yatıştırmak amacıyla İtfaiye' den yardım istendi. Başbakanın, bir kez olsun kendisine dokunabilmek ümidiyle uzanan ellerin üzerinden zıplayarak, basın mensuplarına gülümsediği ve "Yakında en güzel simiti Türkiye yapacak inşallah! Simitte dünya devleri arasına girmemize az kaldı! Bizi izlemeye devam edin!" dediği öğrenildi! Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, Başbakanın olay yerini terk etmesinden hemen sonra, fırıncı fırının duvarında asılı duran siyah beyaz iki sakallı adam resmi dolayısıyla Marksist-Leninist silahlı eylem planı içinde olduğu savıyla güvenlik güçlerince tutuklandı. Fırıncının bu iddiaları şiddetle reddettiği, o resmin dedesi ile büyük amcasına ait olduğunu, her ikisinin de  okuma yazma dahi bilmediklerini iddia ettiği, Başbakan' dan özür dilemek istediği, gözlerinin 25 derece miyop ( Fırıncının tıp bilgisi de, benim kadar zayıf demek ki!) olması yüzünden teleskopsuz tanıyamadığı, oysa kendisine derin bir saygı beslediği, zaten en son Belediye seçimlerinde AKP' ye oy verdiği, bundan sonraki seçimde de vereceğine dair sözleşme imzalamaya bile söz verdiği de söylenenler arasında.          
        Başbakanlığa yakın kaynaklar, bu olayı münferit olarak nitelendirse de, Türk kamuoyu bir süredir  bu tür haberlere yabancı değil. Hatırlanacağı gibi; Başbakan en son geçen hafta, banyo lavabosu tıkandığı için can havliyle balkona koşan ve o sırada caddeden geçmekte olan Başbakanlık konvoyuna el sallayarak, " Başbakanım yetiiş! Lavabom tıkandı!" diyen bir ev kadınının çağrısına kulak vermişti! Derhal, gitmekte olduğu Parti Meclisi toplantısını ertelemiş, kadının bulunduğu apartman dairesine girerek,  banyo lavabosunu tamir etmek üzere, palto ve ceketini çıkartmaksızın dolabın içine yatmıştı.Tam o sırada kadının kocasının eve döndüğü, yarı beline kadar banyo dolabı içinde yatmakta olan Başbakanı tanımadığı ve " Laaaaan! Benim evimde, benim banyomda haa?!" diyerek eline geçirdiği ingiliz anahtarı ile korumalar yetişene kadar Erdoğan' ın diz kapaklarına şiddetle vurduğu öğrenilmişti.Başbakanın bir hafta süreyle tüm toplantı ve etkinliklere tekerlekli sandalye ile katılmasına yol açan öfkeli koca da tıpkı fırıncının akıbetine uğramış ve mesai saati içinde devlet hizmetini asıp evine geldiği gerekçesiyle işinden olmuştu.      
         Halen davası sürmekte olan bu olayın hemen ardından fırıncı olayının yaşanması, Ankara kulislerinde " Acaba halkla iç içe olmanın suyu mu çıkıyor?" sorusuna yol açtı. Ak Partinin tüm bunlara kulak tıkadığı ve Başbakanının ani ziyaretlere hazırlıklı gitmek amacıyla artık yanında Takım çantası, Naylon eldiven, Pratik Ev Yemekleri kitabı, Tığ, Şiş, Renkli yumaklar ,Tavla ve Okey takımları gibi bir dizi materyal taşıyacağı söyleniyor...

2 yorum:

  1. Her akşam televizyon haberleri ve gazeteler başbakanın ziyaretlerini manşete taşıyor. O halde Ümit'in de her gün Tv ve gazetelerde gördüklerine kendi yorumunu katması gerekli görülmüştür tarafımdan:))
    Eline sağlık, bir dizi film dizi yazının başlangıcı olsun bu yazı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkan boşver sen onu bunu, hadi dön artık arkadaşım, eksikliğin hissediliyor:)

      Sil