22 Temmuz 2011 Cuma

Hangisi aşağılayıcı?

                     Televizyonun sesini dinleyerek iş yapmayı severim.
                     Bu sabah, NTV'de bir önceki gece yayınlanan "ntv soruyor" adlı programın, Nasıl Bir Sosyal Devlet? konulu bölümünün tekrarı yayınlanıyordu.  Bütününe dikkatle  kulak kabartmasam da bir ara, programın konuklarından Bahçeşehir  Üniv.Profesörlerinden Seyfettin Gürsel'in , CHP nin her aileye 600 TL.yardım paketiyle ilgili olumsuz yorumu  dikkatimi çekti. Oturup sözünün sonunu getirmesini bekledim. Profesör şöyle diyordu:  " Olmaz.Bu pratikte çok sorun çıkartır. Gerçekten yoksul olsun, olmasın herkes "Ben de yoksulum, ben de yoksulum !" diyerek kapıya dayanır!" Bir an düşündüm.Yalan değildi. Sahiden de ihtiyaç sahibi olsun olmasın herkesin bu beleşe konmak istemesi mümkündü. Beni şaşırtan; halkına " üçkağıtçı, beleşçi, hak yiyici ve yalancı" diyen bir aydın zatın , hiç tepki almaksızın programın kendi bağlamında sürüp gitmesi oldu.
                       Sevgili Aziz Nesin!in 12 Eylül Anayasası'na ezici çoğunlukla EVET diyen halka  yönelttiği APTAL yakıştırması için ülkenin ayağa kalktığı günleri, şimdilerde bunun yeniden sakız gibi çiğnenerek nasıl sol kesimi tukaka etme amacıyla kullanıldığını düşündüm.Oysa Nesin, halkın kendi geleceği ve çıkarlarına ters olduğu halde bir anayasa uygulamasına can-ı gönülden EVET demesinin ancak aptallığından bunun da cahilliğinden kaynaklanmış olabileceğini kastetmiş ve bir durum tespiti yapmıştı.Burada bir suçlama ya da hakir görme yoktu. Aptallık ancak "üzücü " bir durumdur çünkü. Prof.Gürsel ise hiç farkında olmadan, halkımızın  düşkün durumda olanların hakkını bencilce gasbedebilen , numaracılıkla menfaat sağlayabilen, devleti kandırmaya yeltenebilen , hem yalancı hem sahtekar bir çoğunluk olarak göstermiş oldu.
                       Sorarım size; hangisi aşağılayıcıdır?..... 

3 yorum:

  1. Nasrettin hoca olsaydı; herikisine de ''sen de haklısın '' derdi... :)

    YanıtlaSil
  2. evet çok doğru sevgili tutsak! Profesör de haklydı sözlerinde Aziz Nesin de...Mesele birini yerden yere çalarken diğerinin dediğine kulak tıkamakta...

    YanıtlaSil
  3. Bir aydının angaje olması kötü bir şey. Bu sayın Prof. daha evvel işsizlik azdır diye de ortaya çıkıp bazı ekonomisterle kapışmıştı.

    Kötüye kullananlar çıkar diye yardıma ihtiyacı olanları görmezden gelmek en azından vicadani değil. Yeşil kart uygulamalarında da pek çok suistimal oldu, ayni yardımlarda da. Sağlam bir veri tabanına, güvenilir yöneticilere ihtiyaç. Suistimal gene olacak. CHP nin önerdiği yöntem daha evvelkilere göre daha iyi idi. En azından sandık başında seçmenin kendini bir partiye borçlu hissetmemesi için faydası olacaktı.

    Aptal mevzuunda ise Aziz Nesin'le aralarında fark var gibi geldi. Aziz Nesin'in vurgusunda kısa vadeli çıkarları için gerçek ihtiyacını görememe varken, sayın prof. kinde bir sömürge valisi soğukluğu ve tonu var.

    YanıtlaSil