10 Haziran 2012 Pazar

Deniz Kılıç/ Mahcup Öyküler- Okundu!

      Bugün, yine Twitter üzerinden tesadüfen tanıdığım bir yazarın, Deniz Kılıç' ın, ilk kitabı Mahcup Öyküler' i okudum. 11 öyküden oluşan, her biri apayrı insan manzaraları içeren keyifli, sıkmayan, tam tersi sürükleyen bir kitap! Kısa yazılmış ama çarpıcı vurgularla bezenmiş her bir öyküyü roman tadında yansıtması bir yana, kullandığı dil de kendine özgü ve çok doğal! Yazarken kasılmadığı, rahat olduğu hatta çok eğlendiği  hissine kapılıyorsunuz bir okur olarak!
      İnce mizahını da eksik etmemiş öykülerin içinde Deniz Kılıç. En beklenmedik anda karşınıza çıkıvemelerini sağlamış...Sürpriz ögesini de çok güzel kullanmış, özellikle Ahmet' in öyküsünde bunu anlamak mümkün! İçlerindeki en uzun öykü olan, Pörtürgeç ve bir önceki öyküsü İki Duvar Dört Yalnızlık' ta farklı ve denenmemiş bir tarz yakaladığını, özellikle Pörtürgeç' in tek başına bir orman olabilecek kapasite ve orjinalite içerdiğini gözlemledim.
     Sevgili Deniz, şu sıralar ikinci kitabının hazırlığı içinde. İyi bir yazar olacağına dair çok belirgin bir ipucu olan ilk kitabından sonra ikinci kitabını da merakla bekliyorum. Tebrikler ve başarılar Deniz Kılıç!